Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2009 15:44 - Тайното оръжие на бат Бойко
Автор: emilgeorgiev Категория: Политика   
Прочетен: 13648 Коментари: 31 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Чак тази сутрин, когато в предаването на Бареков се включи като самия дядо Боже от небесата, прозрях в какво е неотразимостта на новия/бъдещ премиер. Силата на гласа. Мощен, но сдържан бас, който се стоварва върху изнежения слушател, да не говорим - слушателка, и покорява още преди да прозреш аргументите иззад интонационното звучене. Та таз сутрин Б.Б. направи другарска забележка на другарката Дърева (това се оформя като любим жанр на премиера без пет). Още като й каза името, като че ли й смъкна кожата и на въпросната особа не и оставаше друго, освен притеснено да мига. Ето това е мачо, това е авторитет, пред който аргументите бледнеят и линеят. Всъщност мачизмът идва от едва прикрита и овладяна в последния момент, но витаеща в атмосферата, заплаха за преминаване към силови действия. Не че Б.Б. ще раздава юмруци - не, той само ще се поразсърди и сякаш мимоходом ще пусне някоя мутренска лакардия или дори само леко съмнение, както биха се изразили французите, че може да злоупотреби с някоя шопска "благословия". Всичко това кара впечатлителните сърца на  стотиците хиляди фенки да примират от смесица от адмирации и негодувание срещу онзи, дръзнал да не угоди на Самия.
Та си мисля, че тази нова стилистика в изпълнение на Б.Б. бая ще ни поомръзне през следващите години. Не обаче и на доста гласоподавателки и гласоподаватели, за които мъжественият изказ и кратката накъсана фраза са музика за ушите след неубедителните, макар и изискани междуметия на преклонно възрастното Н.В., а след това и ленинската риторика и бодряческа номенклатурна зализаност на Сергейчо. Оказа се, че за да стигне до сърцата на хората, политиката трябва да заимства посланията на чалгата. Но никой не е обещавал, че демокрацията ще доведе до трайното господство на добрия вкус в музикалните жанрове. България все пак не е Германия.


Тагове:   мачо,


Гласувай:
1



1. tera - Не съм фенка на ББ
15.07.2009 16:02
Писах и някакви коментари при sssto по въпроса преди време, за да не ме заподозре някой, че съм му попаднала по влияние на чара.
Но в интерес на истината гледах пресконференцията от НДК в деня на изборите и смятам, че ББ добре се държа и не говореше простотии. Направи ми добро впечатление.

Не съм гледала днес това, за което говориш, но си мисля, че все пак е по-добре да видим дали ще свърши нещо полезно за хората или не и тогава да го плюем. Сега и да разискваме дълбокия му бас няма много смисъл, в крайна сметка не е Шаляпин! :)
цитирай
2. анонимен - комунягите и турчолята ще се нас...
15.07.2009 16:06
комунягите и турчолята ще се насерат от яд.
Ако обаче Б.Б. не смени наказателния кодекс с по-строг и не ги натика в затвора и не се издадат смътрни просъди за най крадливата пасмина, на следващте избори ще си иде и той.

цитирай
3. анонимен - mrrr
15.07.2009 16:37
Пич, не съм блогър и почти не чета такава 'литература', но написано супер много ме изкефи, разсмя и дори ме накара да потърся в ефира на канала въпросното включване. Фен съм на Бат' Бойко, но не значи че понякога и аз не мога да се посмея на нЕкои тъй казано форми на изрзяване.
поздравления
цитирай
4. анонимен - не струва
15.07.2009 16:46
Такива уж смешки са по несмешни и от тъпотиите на дъддърева.
цитирай
5. анонимен - UMEN BATMAN....VASILISQNISGERMANIQ
15.07.2009 16:54
MISTER BORISOV, NAISTINA OBICHA DA SE
NADUVA...NO POZNAVA DOBRE RABOTATA
NA BIVSCHITE PRAVITELSTVA I TEHNITE
GRESCHKI...
DOSEGA POTCHTI NQMA FRAPIRASCHTI
IZDANKI...
POSLEDNIQT TOCHEN UDAR E PREDSTOQSCHTETO IZBIRANE NA VEJDI
RASCHIDOV ZA MINISTAR NA KULTURATA...
цитирай
6. анонимен - xxl
15.07.2009 18:02
ili zavijda6 na b.b. za tembara i ma4istkoto izlu4vane,ili te goni nostalgia po serGEI i negoite 4erveni khmeri.no kakvoto i da se pi6e i govori za general b.borisov nikoi ne moje da otre4e 4e e 4ovek s harizma,roden za lider.a sega neka zlobata zamul4i,moje v njkoi sledva6t jivot i na teb da ti se slu4i,nali?
цитирай
7. cornflower - иска ли питане, че е за предпочитане ...
15.07.2009 18:53
иска ли питане, че е за предпочитане да слушаш Бойко пред Серго?
цитирай
8. анонимен - Хахахахахах
15.07.2009 20:01
Точно в десятката приятел!
цитирай
9. анонимен - да и аз мисля така, с лафчета не се ...
15.07.2009 20:18
да и аз мисля така,с лафчета не се управлява държава
цитирай
10. анонимен - тактиката е разбиране
15.07.2009 21:31
Може би Б.Б спечели толкова хора с това, че говори на разбираем език.Независимо от интонацията.Комунистическата демагогия и говоренето с часове за нещо, което може да се каже в едно изречение,вече не върви.
цитирай
11. анонимен - pitane
15.07.2009 21:46
nema da iskaramandata bati boiko 6e go provlat ima mnogo mrasni pari koito rabotat protiv nego da ne se samozabrava
цитирай
12. анонимен - Коя е тая другарка Дърева, че нещо ...
15.07.2009 22:22
Коя е тая другарка Дърева ,че нещо май съм изпуснал? Къде работи, с какво се занимава? Да не би да е някой авторитет и аз да не съм разбрал? А вие слушахте ли какво говори? И защо говори? То бива бива глас от народа , ама как пък точно на нея се падна да говори? Как ги изтеглят разни "коментатори" и "авторитети " да ни емнат още от сутрешното кафе? Дърева, Дърева, Дърева....... Не не се сещам коя е.........
цитирай
13. анонимен - Усилия от всеки..
15.07.2009 22:26
Всички знаем,че за да има успех едно начинание,трябват единомишленици.Ако всички пишещи тук са честни и справедливи хора,вгледат се в себе си,вършат си работата както трябва,не шикалкавят ,не крадат,не лъжат..и т.н България ще стане по-добро място за живеене.
цитирай
14. анонимен - айде бе
16.07.2009 00:30
може ли бъддещ мин председател да се хваща така лесно да отговаря на телефона на който и да е е много е прост какво го интересува кой какво казал нали спечели това е важно айде бе
цитирай
15. july26 - Браво,добре написано!
16.07.2009 01:22
И май си хванал наистина с какво печели ББ! Дето се казва,направо те подмокря изотдолу някак, като го слушаш...:))) С друго дали изобщо ще ни изненада и кой ще бъде новият пречещ му да се разгърне най-накрая...ще видим скоро...
цитирай
16. анонимен - señor...señor..
16.07.2009 02:14
Machizam razdava pred nejnia pol!!!
-No da ne zabravia 4e ima po-golemi Machotes ot nego..
цитирай
17. анонимен - Мда, с две ръце съм на мнението на 14. ...
16.07.2009 02:18
Мда, с две ръце съм на мнението на 14. А номер 10 мога само да го попитам КАКВО ТОЧНО чу и разбра от "разбираемия" език на Бойко? Защото аз честичко го слушам, ама досега едно умно изречение не е сглобил. Или говори несвързано или се оплаква, че някой друг му е виновен за несвършената от него работа. Много си е вярна мисълта, че ще се наслушаме на подобни басови, но изпразнени от смисъл речи. Лично аз очаквам от Бойко 4 години да обяснява как Станишев му е виновен за следващото спиране на парите от ЕС , за липсата на организация след няколко месеца за изриване на снега... А то не се знае, ако не Станишев и Костов му е подръка, че и Симеон...
И, номер 2, никой за нищо не го е яд - най-вече защото никой не очаква Бойко да си мръдне пръста за промени в основни закони. Вярно че всички очакват да натвори куп недомислици, ама той и сам си знае колко не в час, та едва ли ще посмее да пипа основни закони, от които хал-хабер си няма.
А Дърева наистина голяма гад излезе. Да вземе по телевизията (т.е. в Бойковата територия) да каже, че той си подреждал нещата добре за себе си... Мда, наглост голяма.
цитирай
18. анонимен - Е.и...
16.07.2009 09:41
Е,и какво от това,всеки си има номер в живота,това си е неговия.А какво ще кажеш за тенекиеното мънкане на Пирински или гъгненето на мургавия Гарганел ?
цитирай
19. isafiftyversefour - Добрият вкус (и тон)
16.07.2009 10:01
Добрият вкус и тон в личните и обществени отношения е въпрос на възпитание и култура, които в съвременна България отсъстват.
В Европа и другаде по традиция дават 100 дни на всяко ново управление, да се покаже какво е, след което критиците му се развихрят...Но и в критиката, не само в музиката трябва да има "вкус", премерен тон и език. За жалост, и политиците, и журналистите в България са възприели един тон на тотално противопоставяне на всеки и всичко, което не е "свое". А колко приказки се изприказваха за култура и морал, за търпимост и плурализъм;демокрация и европеизация. Тъжно е да се гледа, чете и слуша как много хора се поддават на лошите примери на псевдоелита по съдържание и дух, но наистина елит на господстващата класа.
цитирай
20. анонимен - гледах
16.07.2009 11:58
Гледах предаването и смятам,че намесата на Б.Борисов беше необходима.В.Дърева употреби даденото и право на мнение,за да покаже колко себичен, суетен и работещ само за собственото си его е Борисов. За нейната комунистическа нагласа в мисленето е ,да не се признават достойнствата на инакомислещите. Нормално състояние на бездуховността.
"Моят дом е мойта крепост" -беше казала една занаменитост. Всички искаме в къщите ни да ни е добре,защо на Б. да не му е добре в неговия дом ?
цитирай
21. анонимен - savistta
16.07.2009 12:12
И какво толкова я подразни изказването на Борисов, който си позволи да се израдва на една спечелена победа.Не служебно присъдена, а спечелена с усилия. На другарката Дърева й липсва постоянство.Крие се с години, но ако не дай си боже спечели друга партия, а не нейната тя се показва с искривеното лице на завистта и почва да отсъжда. Ами да се бяхте състезавали с честни средства, а не сега да виете подир кервана
цитирай
22. streetsmart - Що се отнася до добрия вкус,
16.07.2009 12:39
май още не сме стигнали дотам. Като си надвием на масрафа, може да си потърсим и лидер с "добър вкус". Засега обаче се очертава доста гюбре за ринене, и точно затова мисля 40% от гласувалите си избраха ББ. А риненето на гюбре, както се знае, не е за изтънчени хора. Желая успех на Бойко, та дано и държавата се даврандиса малко от малко.
цитирай
23. анонимен - da
16.07.2009 14:17
Защо Дърева мълчеше като п.....а? Една дума да беше измънкала. Нищичко не можа да му каже..
цитирай
24. анонимен - ХОРА БДЕТЕ!
16.07.2009 15:43
четейки тук написаното човек разбира че е стадно животно. Жалко че овцете са толкова много! Е винаги ще се намери кой да ги стриже, дои както си иска и мачка...Нещастна България! Ама си го заслужава ме!
цитирай
25. анонимен - anonim
16.07.2009 16:16
дано видимо изразеният нарцисизъм на Бойко не му изиграе лоша шега /на него и на BG/
цитирай
26. анонимен - давам каса бира
16.07.2009 16:34
ако ББ правителство постигне по-голям успех от предните 2

тая каса е от 2001 г. /отлежала/, ама немА кой да си я вземе, никой не си признаваше че е гласувал за царот
цитирай
27. анонимен - Защо ?
16.07.2009 17:04
Знаем защо се случи така в нашата страна,което доведе до загуба на доверие в избранниците ни...Но има и "видов ден", както го нарича нашият фолклор.Аз съм оптимист.Надявам се и вярвам в намеренията на ГЕРБ да положат усилия в законодателната и изпълнителната власт и в никакъв случай да не повторят падението на предходните управници. Вярвам , но е нужно време,което да позволи да бъдем измъкнати от батака. Призовавам към доверие,и времето ще покаже,че се полагат усилия за просперитет.
цитирай
28. анонимен - Има - нема
16.07.2009 17:26
От написаното горе се разбира, че комунистическият курваж няма да се даде лесно. Явно в техните мокри сънища отново се появяват банки, декари, гори, хотели, заповеди, маршеруване и избиване на враговете в някое тихо дере. Те знаят,че това не може да се случи просто така, трябва да си го изиграят. Ще почнат с мръсни допистнички, които преди можеха да бъдат просто подоносчици на комунистическите ядки, сега са насочени като полужурналистки и полужурналисти.
цитирай
29. анонимен - бб "спасителят"
17.07.2009 14:39
само да вмъкна-за съжаление на бг гражданството/а и на енп/българскиятпремиер след 27.07 /е,в "сянка",де/ще е човек с 1 пръст чело,руски служител - валентин златев от частен град правец!щом бб смени рязко б.димитров с в.рашидов...ясно!
цитирай
30. анонимен - ei, tova bwlgarite ste mnogo gaden ...
18.07.2009 00:38
ei, tova bwlgarite ste mnogo gaden narod, to ostana li nwkoi neopliut ot vas ? zaslujavate si da twnete v mizeriq i 4alga -zlobni i zavistlivi hora ste, dobre, 4e navreme vi napusnah !!! NE JELAQ DA SWM EDNA OT VAS; NIKOGA VE4E !!!
цитирай
31. анонимен - наивни по рождение
19.07.2009 10:46
като прочетох набързо коментарите ми стана жал, все едно някой ни е проклел точно когато аха да направим една крачка напред се връщаме две назад...винаги изпускаме най сладката част. Дали пък не сме станали зависими от лайната и постоянно да си ги искаме, а?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emilgeorgiev
Категория: Политика
Прочетен: 232540
Постинги: 84
Коментари: 473
Гласове: 547
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930